Bantuan

Panduan Pengguna Bagi Melayari Portal Rasmi Jabatan Insolvensi Malaysia (MdI)

RSS Reader

RSS Reader atau RDF Site Summary adalah satu program untuk membaca berita suapan RSS dan Atom. RSS Reader mengumpul berita di latar belakang pada selang dikonfigurasikan pengguna dan memberi amaran dengan pop sedikit dalam dulang sistem bahawa terdapat mesej baru tiba. Anda boleh klik tajuk berita untuk melihat penerangan ringkas berita dan klik atau membuka laman web berita asal dalam pelayar RssReader atau tetingkap pelayar lalai. RSS (Really Simple Syndication) adalah format untuk syndicating berita. Banyak laman berita dan laman web log menyokong RSS dengan menambah Piktogram ini Image of Insolvensi RSS di laman web mereka, seperti di laman web MdI ini. Rss Reader sokongan RSS versi 0.9x, 1.0 dan 2.0 dan Atom 0,1, 0.2 dan 0.3.

Arahan Pemasangan Kali Pertama

Langkah 1

Jika anda tidak pernah menjalankan Rss Reader sebelum ini, tidak menjalankan Windows 2003 atau Windows XP versi terbaru dan tidak pernah dipasang kerangka Microsoft.NET percuma, anda perlu memuat turun dan memasangnya. Cara yang paling mudah adalah untuk jalankan Windows Update atau melawat Microsoft Bagaimana Dapatkan .NET Framework 1.1

Langkah 2

Muat turun RssReader 1.0.88.0 sebagai: rssreader.zip atau sebagai rssreader.exe.

Langkah 3 - Memasang RssReader

Jika anda telah memuat turun versi zip kemudian unzip fail (menggunakan untuk WinZip contoh) dan menjalankan setup.exe; dan Jika anda perlu memuat turun versi exe, sila menjalankan fail ini..

Langkah 4:

Lihat pada ikon ini Image of Insolvensi RSS atau RSS Feed piktogram Page Utama MdI laman web. Letakkan anak panah tetikus pada salah satu daripada piktogram di atas (dalam laman web anda dapati) dan klik kanan, kemudian memilih "Shortcut mel". Mula RssReader dan pergi ke add (+) channel / feed dan paste url akhirnya tekan OK.

Untuk makluman lanjut, sila layari http://www.rssreader.com/.

Panduan W3C

MdI Portal menyediakan kemudahan untuk membantu pengguna yang mungkin memerlukan pengubahsuaian sedikit ke kandungan untuk tontonan optimum. Ia juga adalah untuk memenuhi matlamat W3C: Web Inisiatif Kebolehcapaian (WAI) yang adalah untuk membantu membuat web lebih mudah untuk orang kurang upaya.

Panduan Pengubahsuaian Font / Saiz Text

Lihat pada ikon ini Increase sizeReset to DefaultDecrease size di Laman Utama Laman Web MdI

Klik Increase size untuk membesarkan saiz font

Klik Reset to Default untuk set semula saiz font

Klik Decrease size untuk mengurangkan saiz font

Panduan Borang Komen dan Maklumbalas

Untuk mengemukakan soalan atau idea mengenai e-Insolvensi / Pertanyaan / Cadangan / Lain-lain: Pergi ke menu Hubungi Kami menu dan klik Komen dan Maklum Balas

Sila nyatakan: Nama, Email, No Telefon, Kategori (e-Insolvensi / Pertanyaan / Cadangan / Lain-lain) dan Maklum Balas

Sila masukkan Kod Keselamatan (Seperti yang ditunjukkan di bawah). Klik: Hantar

Captcha